De nieuwe sneaker van het modehuis kunnen zo door voor hardloopschoenen.

We zijn nog lang niet af van de zogenaamde ugly sneaker trend als het aan Balenciaga ligt. Na de Triple S sneaker is het nu tijd voor de Track sneaker, die sterk doet denken aan hike- en hardloopschoenen. Tijdens de Herfst/Winter 2018-show van het Spaanse modehuis mochten we al een glimp opvangen van Balenciaga’s nieuwste sneaker, maar nu liggen ze ook daadwerkelijk in de winkels.

Track sneaker

Gisteren lanceerde Balenciaga zijn Track sneaker, een sportief ontwerp met grove zool, alleen dan zonder de meerdere lagen zoals bij de Triple S-variant. De sneaker is ontworpen als een meer “praktische” schoen, voor “hoge prestaties op het gebied van hiking en hardlopen”, zo stelt het modehuis in een persbericht. Het nieuwe model verschijnt in vijf verschillende kleurschema’s, waarvan er drie tot de mannencollectie en twee tot de vrouwencollectie behoren.

De Balenciaga sneakers gaan voor 850 dollar over de toonbank, en sommige modellen zijn zelfs al uitverkocht. Gezien de Triple S zowel onze Instagram feeds als de straten domineerde, zou het geen verrassing zijn als de Track sneakers hetzelfde effect bereiken.