De schoenen zijn belegd met 236 diamanten en hebben een waarde van zo’n 17 miljoen dollar.

Als je dacht dat jouw nieuwe Prada-laarzen al tot de duurste schoenen gerekend kunnen worden, think again. Afgelopen week werden ‘s werelds duurste schoenenonthuld in het luxe Burj Al Arab hotel in Dubai, het enige 7-sterrenhotel ter wereld. De stiletto’s zijn gemaakt van onder andere leer, zijde, goud en diamanten, en bedragen zo’n 17 miljoen dollar, omgerekend bijna 15 miljoen euro.

Diamanten
Volgens India Today zijn de schoenen belegd met in totaal 236 diamanten, waarvan 15 van 100-karaats, die allemaal gezet zijn in witgoud. De schoenen zelf zijn gemaakt van leer en zijde, en hebben een lange, smalle stilettohak. Ze zijn afkomstig van het luxelabel Jada Dubai, die de overdadige stiletto’s in samenwerking met juwelier Passion Jewellers op de markt bracht. Om het plaatje compleet te maken, werden de schoenen tentoongesteld op een sokkel in een diamantvormige glazen beschermkast.

‘Jada Dubai ontwerpt alleen schoenen met diamanten,’ vertelde Maria Majari, creative director van Jada Dubai, tegen de India Times. ‘Voor de lancering van onze tweede collectie wilden we een paar schoenen creëren die op elk vlak uniek zijn, inclusief het gebruik van de meest zeldzame diamanten,’ aldus Majari. Mocht je geïnteresseerd zijn (en nog ergens 15 miljoen euro hebben liggen), de hakken zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag.

View this post on Instagram

Diamonds, gold. The Passion Diamond Shoes.

A post shared by JADA DUBAI (@jadadubai) on