Niet gezegend met ‘n paar lange benen? Met enkele kledingtips lijken korte benen snel een stuk langer. En zo wordt het toch ineens een feest om bepaalde kledingstukken te dragen die je eerst omzeilde. En zul je zien dat je je een stuk zelfverzekerder voelt. Dus heb jij korte benen en kun je wel wat kledingtips gebruiken? Lees dan snel verder!

Draag korte jurkjes en rokken
Lange jurken of 7/8 jurken die zijn helaas aan jou niet besteed. Het ziet eruit alsof je een schort draagt of je oma’s jurk aanhebt. Maar niet getreurd, overal zul je starende blikken zien als je in een korte jurk of rok verschijnt, die het liefst een flink stuk (min. 10 cm) boven de knieen komt. Ben je onzeker over je benen, dan draag je zo’n jurk of rok gewoon met een dekkende panty of maillot van bijvoorbeeld 80 denier. Kies dezelfde kleur panty als je jurkje en daarmee creeer je nog meer extra lengte voor je benen!

Positioneer prints en dessins
Dessins en prints draag je altijd op plekken waar de aandacht op gevestigd mag worden. In dit geval is dit op het bovenlichaam, omdat je de aandacht van je benen wilt afleiden. Het onderste deel van het lichaam is qua kleur, stoftextuur en design bij voorkeur wat rustiger.

Korte jasjes en korte mouwen
Laten we bij de korte jasjes beginnen. Een blazer die eindigt in de taille, suggereert dat hier je benen eindigen. Typisch gevalletje van optisch bedrog. Net als korte mouwen, die skin showen en dus een optisch verlengde van het been zijn. Dit gaat dus vooral op in de zomer als je geen panty of legging draagt. Let bij een overjas ook altijd op de lengte. Kies je toch voor lang, vermijd dan het dragen van een wijde broek, maar houd de kleding bij de benen zo slank mogelijk, dus een tregging, skinny of panty.

Hoge tailles
Voor zowel rokjes, jurken als broeken geldt: een hoge taille verlengt je korte benen. Maar een nuance bij deze kledingtip: heb je een buikje, dan is dit misschien niet zo heel handig. Let ook altijd op bij het gebruik van riemen. Je geeft je lichaam hiermee een extra horizontale lijn. Een riem in de kleur van je jurkje of broek is dus de beste keuze.

korte benen kledingtips                                             Een kort jurkje met hoge taille en hoge hakken in ton-sur-ton 

Niet doen: kuitlaarzen, enkelbandjes en brede enkelboots
Slanke kuiten en enkels laten je benen dunner en langer lijken. Regel hierbij is dat je onnodige horizontale lijnen op het been moet vermijden. Dus kies geen schoenen met enkelbandjes, maar juist pumps of zeer slanke enkellaarsjes. Of juist laarzen tot de knie. Zo snijd je je been niet in stukken. Ook hier geldt weer dat kleur op kleur een verlengend effect heeft. Dus zwarte pumps met zwarte panty’s werkt extra verlengend, terwijl verschillende kleuren weer zorgen voor vlakken, wat zorgt dat je kleiner lijkt.

Puntneuzen, nudes en schoendecollete
Heel logisch, maar wel een tip die enigszins afhankelijk is van de actuele trends: draag schoenen met puntneuzen. Die verlengen je korte benen. Heb je daarnaast wat vollere benen, kies dan voor een vollere, stevige hak. Zo is je been meer in balans met de schoen, anders lijkt het (gechargeerd) alsof je op stokjes loopt wanneer je naaldhakken draagt. Ook een tip: een laag schoendecolletee, dus bijvoorbeeld loafers of ballerina’s (niet helemaal plat, hakje is beter) die een groot deel van de voet laten zien. Ultiem verlengend voor je benen: pumps in huidskleur, maar die zijn helaas niet voor alle gelegenheden geschikt.

korte benen kledingtips                                                               Nude pumps verlengen je benen

Geen dunne en glanzende panty’s
Probeer je korte benen subtiel te verdoezelen door handige combinaties, maar vestig er niet onnodig de aandacht op. Dat zal je ‘probleem’ alleen maar extra uitvergroten. Dus draag geen glanzende (huidskleurige) panty’s of heel dunne panty’s. Een opaque variant is beter en staat charmant en chic en niet benordinair.

Zo, nu heb je alle belangrijke tips gelezen waarmee je jouw benen optisch langer kunt laten lijken. Bekijk nu snel de collectie korte jurkjes waarmee je de perfecte basis voor een langmakende outfit legt.